
Wat heb je nodig om zelf aardbeienijs te maken?
- 500 gram aardbeien
- 250 gram suiker
- 1 blaadje gelatine
- 3 eierdooiers
- halve liter slagroom
- cakeblik
- diepvries
De bereiding:
- Pureer de aardbeien en voeg de suiker aan dit mengsel toe.
- Doe het blaadje gelatine in water en laat het weken.
- Doe de eieredooiers in een kom en voeg een scheutje slagroom toe en klop dit los. Zet dit op het vuur en warm het voorzichtig op, het mag niet koken!
- Giet nu de rest van de slagroom er al roerend bij en het uitgeknepen blaadje gelatine.
- Doe dan dit mengsel bij de aardbeienbrij en laat het in de koelkast afkoelen.
- Als het goed afgekoeld is, doe je het geheel in een bakblik en zet het in de vriezer.
Dan heb je het aardbeienijs al gemaakt. Als je softijs wil dan moet het anderhalf uur in de vriezer, en voor schepijs 3 uur in de vriezer. Je moet wel iedere keer met een koude lepel blijven roeren.
Hebben jullie wel eens zelf ijs gemaakt? En smaakte het lekker?
Liefs Anouk
Liefs Anouk
Geen opmerkingen:
Een reactie posten